Ostoskori

Mökkikauppa.com - pelletti lämmitykseen

Pelletti mökin tai kodin edullisempaan lämmitykseen

Mökkikauppa.com tarjoaa nyt edullisen ratkaisun kodin tai mökin lämmitykseen: uutuustuote auringonkukansiemenistä valmistettu pelletti!

Varsinkin sähkön hinnan ollessa korkealla kysyntä vaihtoehtoisille lämmitysmuodoille kasvaa. Mökkikauppa.com myy nyt kotimaista, ekologista auringonkukansieenistä valmistettua pellettiä, jolla lämmität talosi edullisesti ja tehokkaasti.

Tilaukset toimitetaan alueellesi autolasteittain, joten halutessasi voit tehdä vaikka täyden 22 tonnin kimppatilauksen! Pyydä tarjous oheisella lomakkeella.

Jätä yhteydenottopyyntö

100 % ympäristöystävällinen luonnontuote

Auringonkukkapelletti on kuin puupelletti, mutta raaka-aineena on käytetty auringonkukkaöljyn sivutuotteena syntyvää auringonkukansiemenen kuorta. Se on siis myös ekologista. Pelletinpoltossa syntyvä hiilidioksidin määrä on verrattavissa kasvin luonnollisen hajoamisen yhteydessä vapautuviin päästöihin

Lompakkoystävällinen vaihtoehto puupelletille

Auringonkukkapelletti on myös loistava vaihtoehto perinteiselle puupelletille. Tuotetta käytetään polttoaineena mm. biomassavoimaloissa ja isoissa teollisuuskattiloissa. Auringonkukkapelletti on karkeasti noin puolet halvempaa kuin tavallinen puupelletit, mutta lämmitysteholtaan (Lämpöarvo 5,3 kWh/kg) se on jopa parempi, puupellettien lämpöarvon ollessa yleensä n. 4,8 kWH/kg.

Ominaisuudet

Mitä on auringonkukkapelletti?

Auringonkukkapelletti on täysin ekologinen polttoaine, mitä syntyy auringonkukkaöljyn sivutuotteena. Pellettejä poltetaan puupellettien tavoin, sekä niitä voidaan myös käyttää kuivikkeena. Pelletit valmistetaan auringonkukan siementen kuorista, joita jää yli valtavia määriä auringonkukkaöljyn valmistuksessa. Osa auringonkukkaöljyn tuottajista täyttää oman energiantarpeensa täysin ylijäävistä kuorista valmistetuilla pelleteillä.

Ylijäämäiset auringonkukansiementen kuoret puristetaan korkeassa lämpötilassa noin 6-10 millimetrin paksuisiksi sylintereiksi. Korkeassa paineessa puristetut pelletit mahdollistaa suuremman lämpöarvon polttoaineelle. Pienet sylinterit ovat myös helppo varastoida ja kuljettaa.

Auringonkukkapelletit ovat ympäristöystävällinen vaihto esimerkiksi kivihiilelle ja öljylämmitykselle. Osa kaukolämpöä tuottavista voimalaitoksista onkin siirtynyt ainakin osittain auringonkukkapellettien käyttöön.

Pelletit soveltuvat erinomaisesti myös kotitalouksien käyttöön esimerkiksi lämpökattiloiden tai takkojen polttoaineeksi. Pelletit ovat verrattain edullisia, ja tehonsa puolesta vetävät vertoja puupelletille ja mm. briketeille.

Auringonkukkapellettien polttaminen synnyttää vain hyvin vähän hiilidioksidipäästöjä, mikä on verrattavissa auringonkukansiementen luonnollisessa hajoamisessa syntyvään määrään.

Pellettejä voidaan polttaa joko yksinään, tai hyödyntää seospoltossa hiilen kanssa. Tällöin osa hiilestä korvataan aurinkokukkapelleteillä, jolloin syntyvien hiilidioksidipäästöjen määrä pienenee huomattavasti.

Auringonkukkapelletti vs. puupelletti

Auringonkukkapelletit ovat kasvattamassa suosiotaan perinteisen puupelletin ohi. Siinä missä puupelletit valmistetaan sahojen ylijäämäpurusta, auringonkukkapelletit tulevat yleensä auringonkukkaöljyn tuotantolaitoksilta. Auringonkukkapelletti on täysin luonnollinen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto, jonka polttamisesta ei synny juuri ollenkaan normaalia luonnollista hajoamista enempää hiilidioksidia.

Auringonkukkapellettien valmistaminen on myös erittäin ekologista, sillä ne syntyvät täysin auringonkukkaöljyn sivutuotteena. Pelletteihin käytetyt auringonkukansiementen kuorille ei ole muuta käyttötarkoitusta.

Näin ollen pellettien tuotanto ei vaadi auringonkukkien kasvattamisen lisäämistä, eikä ylimääräistä kuivausprosessia johtuen kuorten matalasta kosteudesta. Vastaavasti puupelletteihin käytettu hake joudutaan kuivaamaan koneellisesti, mikä lisää pellettien tuotannosta syntyviä päästöjä.

Puupelletit syntyvät auringonkukkapellettien tavoin myös teollisuuden sivutuotteena. Esimerkiksi puutuotteiden ja hirsimateriaalien valmistuksessa syntyy puuhaketta, josta voidaan valmistaa täysin ekologia puupellettejä.

Molemmat pellettityypit ovat erinomaisia ratkaisuja kotitalouksien lämmitykseen. Auringonkukkapelletit ovat kuitenkin perinteisiä puupellettjä edullisempia sekä vähäpäästöisempiä. Molemmat pellettityypit ovat kivihiiltä ja tavallisia polttopuita energiatehokkaampia polttoainetta: tonni pellettiä vastaa lämpöarvoltaan 500 litraa öljyä ja 1,5 tonnia puita.

Jätä yhteydenottopyyntö